Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland volgt Axon Healthcare de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet m.b.t. de beperking van de verspreiding van het virus. In dit kader worden alle trainingen in een goed geventileerde zaal bij Axon in Amersfoort georganiseerd. Speciaal voor farma medewerkers bieden we de programma’s ook online aan.  

Meer weten?  Lees verderop of neem contact op.

Naast generieke sessies waarin we optimaal gebruik van de Axon applicaties trainen, verzorgen we specifiek kennisprogramma’s gezondheidszorg en healthcare bedrijfskolom.

Zo verzorgen we interactieve en laagdrempelige trainingen om u wegwijs te maken in de complexiteit van de Nederlandse gezondheidszorg. Van sessies rondom beleid en regelgeving of trainingen gericht op het optimaal kunnen werken met cijfers en rapportages, tot aan programma’s die in gaan op het key accountmanagement proces of value based contracting in de driehoek farmaceut-groothandel-ziekenhuis. Al deze programma’s kennen een praktische insteek, makkelijk taalgebruik, een interactieve opzet en helpen deelnemers om ‘the bigger picture’ te zien.

Axon verzorgt deze trainingen in de vorm van generieke sessies zoals op deze site beschreven, als ook in-company programma’s en alle soorten sessies op maat. Ons kantoor in Amersfoort beschikt over een goed uitgeruste trainingsruimte, voldoende eigen parkeergelegenheid en is gelegen naast een NS-station. Neem contact met ons op. In overleg komen we altijd tot een passende oplossing.

Onderstaand treft u een overzicht van ons actuele programma aanbod. Daarnaast verzorgt Axon ook in-company programma’s en alle soorten sessies op maat.

Training: Samenwerking in de Regio & Transitie van Zorg

Waar liggen kansen voor Health en Life Sciences bedrijven

Alle pijlen zijn gericht op het verschuiven van zorg uit het ziekenhuis naar de goedkopere eerste of anderhalve lijn. Transformatie van zorg lijkt essentieel om de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid te kunnen blijven waarborgen. Het succes van deze beweging valt of staat echter bij een goede samenwerking rondom de patiënt, het meest voor de hand liggend in de regio. Dit betekent dat partijen vanuit verschillende (zorg)lijnen en domeinen samen de juiste zorg op de juiste plek moeten gaan organiseren.

Er zijn mooie praktijkvoorbeelden, al blijft het vaak bij een pilot en blijkt opschalen moeilijk. Wat zijn best practices en waar liggen de grootste uitdagingen? Wie zitten daarbij aan tafel en bovenal waar liggen kansen voor Health & Life Science bedrijven om hierin een rol te spelen?

Antwoord op die vragen en nog veel meer komt aan bod in de nieuwe online training van Axon Healthcare. Kleinschalig van opzet, met veel ruimte voor discussie en interactie.
Schrijf je in voor een open training op vrijdag 23 april 2021 (vol!) of donderdag 6 mei, of meld je aan voor een company sessie met jouw eigen team!

Dit programma is primair ontwikkeld voor mensen werkzaam bij Health of Life Sciences bedrijven (bijvoorbeeld Key Accountmanagement, Strategic Partnership Management, Market Access, Sales Directors, External Affairs, Business Unit Managers)

Open training:
 • Je neemt deel in een kleine groep (max 10 deelnemers)
 • Eerst mogelijke data: vrijdag 23 april (vol!), donderdag 6 mei, van 13:30 – 17:00 uur (met ca. 30 minuten pauze)
 • Kosten: € 245,- per deelnemer (incl. pdf bestand van slides ter referentie)
Company sessie, met eigen team:
 • Je neemt deel met jouw eigen team/collega’s
 • Data in overleg (in online platform naar keuze)
 • Kosten: € 985,- team van max 6 deelnemers (€ 100,- per extra deelnemer)

Neem contact op via info@axonhealthcare.nl om direct een datum vast te leggen

Inschrijven

Uitgebreide informatie

Er wordt vanuit de overheid middels verschillende initiatieven gestuurd op het Vervangen, Voorkomen en Verplaatsen van zorg, waarbij een sterke focus ligt op de zorgtransitie uit het ziekenhuis naar de goedkopere eerste lijn. Beschikbare transitiegelden zijn tot op heden niet of nauwelijks gebruikt om deze transformatie te realiseren. Steeds vaker klinkt de roep om meer samenwerking, met name in de regio. Dit betekent dat partijen vanuit verschillende (zorg)lijnen en domeinen samen de zorg rondom de patiënt op de juiste plek moeten gaan organiseren.

In deze training nemen we u mee in dit transformatievraagstuk en staan we stil bij veel praktijkvoorbeelden.

Vragen die onder andere aan bod komen:

 • Welke voorbeelden zijn er van verplaatste zorg of regionale samenwerking die goed functioneren?
 • Hoe worden dergelijke initiatieven gefinancierd?
 • Welke rol speelt de verzekeraar en welke partijen zitten nog meer aan tafel?
 • Wat gaat goed en wat zijn de knelpunten omtrent de (regionale) samenwerking?
 • Waar liggen kansen voor het bedrijfsleven om hierin een rol te spelen?

Voor meer informatie, neem contact op met Casper Klijn of Jan Güse, T: 033-4502600 E: info@axonhealthcare.nl

Inschrijven

Team Workshop: Commercial Excellence in Health & Life Sciences

From product selling to value creation

De zorgwereld verandert snel en daarmee ook de uitdagingen voor de Health & Life Sciences sector. Commercial excellence vergt dat je anders dan gewend invulling aan zaken moet geven.

 • Plan met jouw eigen team en organisatie een sessie waarin we je helpen om gestructureerd te kijken naar wat er gedaan wordt ten opzichte van wat er nu en in de toekomst feitelijk nodig wordt geacht.
 • Krijg inzichtelijk waar jouw organisatie staat op de transitieladder van ‘product selling’ naar ‘value creation’. Doorloop met elkaar de ‘Readyness Scan’ en maak inzichtelijk in welke mate de aansluiting wordt gevonden met datgene waar de Healthcare markt nu en morgen om vraagt! Vanuit eigen input laat de scan zien welke eventuele hiaten er zijn waar de organisatie mee aan de slag kan.
Waar staan we met ons eigen team?
Hoe kunnen we ons commercial excellence proces verbeteren?

Antwoord op o.a. die vragen komt aan bod in de workshop. Kleinschalig van opzet, met veel ruimte voor discussie en interactie.

Dit programma is primair ontwikkeld voor mensen werkzaam bij Health of Life Sciences bedrijven (bijvoorbeeld in de rol van Key Accountmanagement, Strategic Partnership Management, Sales Directors, Business Unit Managers)

Opzet workshop:
 • In-company, met eigen team: je neemt deel met jouw eigen team/collega’s
 • Duur: 2 uur
 • Data in overleg (in online platform naar keuze)
 • Kosten: € 1.295,- per team

Neem contact op via info@axonhealthcare.nl om direct een in-company sessie met jouw eigen team en organisatie in te plannen!

Inschrijven

Teamtraining – online

Introductie in de Nederlandse gezondheidszorg

Nu veel mensen vanuit huis werken, kan de tijd wellicht zinvol ingevuld worden met het volgen van een online training.

Speciaal voor farmaceutische Sales-/KAM teams bieden we een online programma aan als Introductie in de Nederlandse gezondheidszorg. Als team te volgen via een webinar, met veel interactie, echter iedereen doet dit vanuit zijn eigen werkplek. Na deze sessie ben je een uitstekend geïnformeerde gesprekspartner voor alle stakeholders in het veld!

Wat komt er aan bod? We geven je een kijkje in de basisprincipes hoe de zorg in Nederland is georganiseerd en gefinancierd wordt, en we zoomen uiteraard in op het geneesmiddelenbeleid, vergoeding en overheidsmaatregelen. Zaken als de Sluis, medicijntekorten, en wijziging van de Wgp worden uitgebreid besproken, maar er wordt ook ingegaan op de rol van de zorgverzekeraar, de uitdagingen voor de ziekenhuizen en de transitie van zorg.

 • Duur:  de sessie is opgedeeld in 2 blokken van 1,5 uur, die in overleg op 1 dag zijn in te plannen, maar desgewenst ook over 2 verschillende dagen gespreid kunnen worden;
 • Doelgroep: farmaceutische Sales-/KAM teams
 • Kosten: € 990,- ex BTW (per 2 blokken), voor max. 6 deelnemers. Voor iedere extra deelnemer vragen we een bijdrage van € 115,- (ex BTW).
 • Datum: in overleg

Voor meer informatie, neem contact op via T 033-4502600, of stuur een berichtje naar info@axonhealthcare.nl.

Inschrijven

Onboarding non-Dutch speaking Healthcare & Life Science Sr. Managers (‘A deep dive into the Dutch Health System’)

 • Duration: basic section approx. 3,5 hours (and could be extended by various modules upon request)
 • English spoken.
 • Target group: this course is especially designed for non-Dutch speaking General Managers, Board members and Senior management in the pharma, biotech and medtech industry.
 • Costs:  to be discussed. Please contact us to discuss details and prices, alternative set up and in-company group settings.
Inschrijven

Uitgebreide informatie

This English spoken course is especially designed for non-Dutch speaking General Managers, Board members and Senior management in the pharma, biotech and medtech industry.

We offer this program as an intense and interactive one-on-one session; while covering the basic section, there will be ample time for questions and discussion. The session can be customized with additional modules upon request.
By providing a thorough overview of the Dutch healthcare system dynamics and how it is organized, this modular program will help you to see the ‘bigger picture’ and how things come together especially with regards to ‘cure’ and the pharma playfield.

Special attention will be given to:

 • legal framework and regulations
 • governmental healthcare policy
 • health insurance system
 • reimbursement systems
 • most relevant players and institutions

Location: the one that works best for you – your office or the Axon Healthcare office  (Amersfoort).

Each participant will receive a syllabus (in English) containing printouts of the entire program (easy to make notes), and a certificate of participation as well.

Moderation: the Axon senior consultants have a track record in the pharma industry, which enables them to bridge topics like governmental policies and laws to your daily practice.

Please contact us for signing up, customization of the session, discussing alternative set up and information on in-company group settings via T: 033-4502600 and/or E: info@axonhealthcare.nl 

Inschrijven

Key Account Management rondom ziekenhuizen

 • Duur: 0,5-1 dag interactieve workshop (in company – in overleg)
 • Doelgroep: mensen werkzaam bij farmaceutische-, biotech- of medtech bedrijven, die te maken hebben met Key Accountmanagement of stakeholder-management in ziekenhuizen.
 • Inhoud en opzet kan op maat worden ingevuld.
Inschrijven

Uitgebreide informatie

Een interactieve workshop, specifiek ontwikkeld voor mensen werkzaam bij farmaceutische-, biotech- of medtech bedrijven, die te maken hebben met Key Accountmanagement of stakeholder-management in ziekenhuizen.

Het programma kan op maat worden ingevuld en afgestemd op specifieke uitdagingen van uw organisatie. Hiermee leent het zich dan ook zeer goed om met een (Key Accountmanagement) team samen te doorlopen.

Onderwerpen die hierbij veelal aan bod komen:

 • Hoe marktdata te vertalen naar target setting en account planning.
 • Accountplanning als continu planningsproces
 • Welke inzichten zijn relevant en hoe tot een 360gr view per ziekenhuis te komen

Neem contact op met Casper Klijn, Sara Oudenbroek of Jan Guse voor meer informatie, T: 033-4502600 and/or E: info@axonhealthcare.nl

Inschrijven

Gebruikerstrainingen Axon platformen (Close-Up en Contract Management)

 • Duur: 2 uur
 • Doelgroep: klanten die een abonnement hebben op een van de Axon data-platformen, zoals Close-Up of Contract Management.
 • Deelname is gratis, onderdeel van het abonnement. Deze open trainingen worden met regelmaat gedurende het jaar aangeboden.
Inschrijven

Uitgebreide informatie

Deze trainingen zijn bedoeld voor gebruikers van diverse Axon platformen en worden gratis als onderdeel van het abonnement aangeboden.

Close-Up Customized – Gebruikerstraining

Haal meer uit marktdata en optimaliseer uw rapportages. Voor startende gebruikers, voor ervaren gebruikers en voor gebruikers die behoefte hebben aan een opfriscursus, organiseert Axon iedere eerste dinsdag(middag) van de maand een Close-UP training in Amersfoort:
Wat leert u?

CLOSE-UP basisfunctionaliteiten:

 • Ins en outs over het gebruik van meeteenheden en tijdsperiodes
 • Onderscheid maken tussen intra- en extramurale verkopen
 • Gebruik van rapportfilters ter verfijning van uw analyses
   Vastleggen van rapportages onder ‘favorieten’

CLOSE-UP advanced functionaliteiten:

 • Sales inzichten op basis van bedrijfsspecifieke markt- en rayondefinities
 • Maken en interpreteren van marktanalyses
 • Maatwerk in rapportages
 • Werken met bubble charts en maps
 • Interpreteren van trend- en groeianalyses
 • Inzicht in de ontwikkeling van marktaandelen, in tabel en grafiek

Deze training helpt u om zelfstandig een rapportage op te zetten, eigen marktdefinities te maken en moeiteloos een prognose aan een grafiek toe te voegen.

Inschrijven

Axon Contract Management – Gebruikerstraining

Nog meer grip krijgen op de accounts, contracten en de afhandeling van contractafspraken? Meld u dan aan voor deze gebruikerstraining.

Voor startende gebruikers en gebruikers die behoefte hebben aan een opfriscursus, organiseren wij op een aantal middagen per jaar een Contractmanagement gebruikerstraining in Amersfoort. Tijdens deze 2 uur durende training lopen we samen met u door alle basisfunctionaliteiten en is er ruim aandacht voor het beantwoorden van gebruikersvragen over Axon Contractmanagement.

Basisfunctionaliteiten
U maakt kennis met de belangrijkste functionaliteiten van de Axon Contractmanagement applicatie:

 • Registreren en verwerken van accounts en offertes
 • Verwerken van claims
 • Afhandelen van contractafspraken

Tips & Tricks
U leert Tips & Tricks, herkent eventuele valkuilen en kunt na afloop moeiteloos vragen beantwoorden als:

 • Wat zijn de sales per account in mijn gebied?
 • Hoe voeg ik een nieuw ziekenhuis toe aan een inkoopgroep?
 • Met welke ziekenhuizen hebben we wel contracten maar geen sales?
 • Hoe zoek en registreer ik een contract?
 • Hoe controleer ik de groothandelsclaims?

Aanmelden via onderstaandeknop. Deelname is gratis.

Inschrijven